GAP Yeşil İnovasyon Projesi İle İstiklal İlkokulu Şanlıurfa'da

GAP Yeşil İnovasyon Projesi İle İstiklal İlkokulu Şanlıurfa'da

1.    6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması kapsamında, Şırnaktan 6 proje İdeathon aşamasından geçerek başarı kazanmıştır. Bu projeden biri de bizim okulumuzun Pratik Otopark projesidir.

Bu Projede emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Projemizi tanıtmak ve geliştirmek, ayrıca 6.GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması için öğrencilerimiz Şanlıurfa'da yarışmaya katılmışlardır.

BB  Proje Özeti:

Büyük ve geniş açık otoparklarda bir görevlinin olmaması ve park alanında neresinin dolu neresinin boş olduğunun bilinmemesi sebebiyle insanlar otopark alanında araçlarını park etmede çeşitli sorunlar yaşamaktadırlar. Artan araç yoğunluğu ile aracı park etmede yaşanan sıkıntılar, kaza riskleri ve bu sürede meydana gelen zaman kaybını,  araçlardan yayılan egzoz dumanının yarattığı çevre kirliliği ve yakıt israfı bu sorunlara örnektir. Biz de projemiz ile bu sorunları en aza indirgemek amacındayız. 

Projemizdeki sistem ile otoparklardaki araçlar için ayrılmış olan park alanlarının yanına iki ışıklı (yeşil-kırmızı) lambalar ve bir sensör yerleştirdik. Bu sensörü, o alanda aracı rahat bir şekilde görerek orada bir aracın olup olmadığına dair lambaları yakacak şekilde ayarladık. Park alanı dolu iken kırmızı, boş iken yeşil lamba yanacak. Lambalar otopark alanının hemen girişinde fark edilecek boyut ve uzunlukta olacak. Projemizdeki bu sistem güneş enerjisiyle çalışacak. Bu sayede doğal kaynak kullanılarak enerji tasarrufu sağlanmış ve otoparklardaki yaşanan çeşitli sorunlara (hava kirliliği, zaman israfı, kaza riski vs.) çözüm olacaktır.

 

13.03.2024 30

28-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-202428-04-2024